Bezinkový sirup

Neohodnoceno

Objem: 350 ml/500 ml

69 Kč 87 Kč od 69 Kč
Skladem (3 ks) Skladem (2 ks) Zvolte variantu

Složení: pitná voda, cukr, kyselina citronová, konzervant – sorban draselný, výluh z květu černého bezu. Na 100 ml bylo použito 50 g bezinek.

Energetické hodnoty ve 100 ml: 807 kJ, 193 kcal. Tuky celkové 0 g, z toho nasycené mastné 0 g, sacharidy celkové 46,3 g, z toho cukry 46,3 g, bílkoviny 0 g, sůl 0 g.

Po otevření skladujte uzavřené při pokojové teplotě a spotřebujte do 14 dnů.

Doporučený poměř ředění 1:8.

Případný sediment není na závadu!

Výrobce: Radmila Hubálová, Sušice 53, 687 04

Kód Kód: Z_HUB_03 Z_HUB_05 Zvolte variantu
Jméno značky: Hubálová Radmila
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin

Slovácký koláček, kopřivový sirup

Sušice

 „Svou pekárnu, nazvanou Slovácký koláček, jsem otevřela v roce 2008. Pečeme tady tradiční koláčky podle receptu Marie Čevelové z Babic. Jedná se o svatební koláčky, které neodmyslitelně patří ke každé svatbě v našem regionu, ale také k nejrůznějším oslavám a rautům,“ přibližuje svou životní náplň paní Hubálová.

Koláčky jsou jedinečné díky tradiční receptuře a postupům výroby ověřeným předchozími generacemi slováckých hospodyněk. Každý je vyroben ručně, základem je kvalitní mouka a další suroviny pocházející z regionu. Těsto na koláčky je převalované, tedy tvořené těstem máslovým a základním kynutým. Koláčky se pečou v peci a prochází důsledným kvalitativním výběrem. Koláčky z pekárny Radmily Hubálové získaly v minulosti řadu ocenění, za všechny vzpomeňme titul Perla Zlínska. V roce 2009 titul obdržel Tvarohový koláček, v roce 2011 Jablečňáček.

„Většina z nás nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Význam kopřivy jsem si uvědomila v době, když jsem procházela loukou plnou kopřiv a vzpomněla si na to, že lidé dříve zpracovávali pouze rostlinky dostupné kolem sebe. Naši předkové neměli možnost nakoupit vše, co je dnes k mání, takže i ta kopřiva měla dříve velký význam jak v léčitelství, tak v jídelníčku a v neposlední řadě také v zahradnictví. Bylo normální používat dostupné bylinky,“ popisuje prvotní impulz své sirupové výroby paní Hubálová.

Kopřivy mají nejen prokazatelně pozitivní účinky na naše zdraví, navíc jsou v podání sirupů paní Hubálové i nesmírně lahodné. Není tak divu, že se jejich výroba brzy dočkala u široké veřejnosti velmi pozitivních ohlasů