Kopřivový sirup

Neohodnoceno

Objem: 350 ml/500 ml

69 Kč 87 Kč od 69 Kč
Skladem (>5 ks) Skladem (1 ks) Zvolte variantu

Složení: pitná voda, cukr, kyselina citronová, konzervant – sorban draselný, výluh z mladé kopřivy dvoudomé - 1%.

Energetické hodnoty ve 100 ml: 807 kJ, 193 kcal. Tuky celkové 0 g, z toho nasycené mastné 0 g, sacharidy celkové 46,3 g, z toho cukry 46,3 g.

Doporučený poměř ředění 1:8.

Případný sediment není na závadu!

Výrobce: Radmila Hubálová, Sušice 53, 687 04

Kód Kód: Z_HUB_01 Z_HUB_02 Zvolte variantu
Jméno značky: Hubálová Radmila
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin

Slovácký koláček, kopřivový sirup

Sušice

 

 „Svou pekárnu, nazvanou Slovácký koláček, jsem otevřela v roce 2008. Pečeme tady tradiční koláčky podle receptu Marie Čevelové z Babic. Jedná se o svatební koláčky, které neodmyslitelně patří ke každé svatbě v našem regionu, ale také k nejrůznějším oslavám a rautům,“ přibližuje svou životní náplň paní Hubálová.

Koláčky jsou jedinečné díky tradiční receptuře a postupům výroby ověřeným předchozími generacemi slováckých hospodyněk. Každý je vyroben ručně, základem je kvalitní mouka a další suroviny pocházející z regionu. Těsto na koláčky je převalované, tedy tvořené těstem máslovým a základním kynutým. Koláčky se pečou v peci a prochází důsledným kvalitativním výběrem. Koláčky z pekárny Radmily Hubálové získaly v minulosti řadu ocenění, za všechny vzpomeňme titul Perla Zlínska. V roce 2009 titul obdržel Tvarohový koláček, v roce 2011 Jablečňáček.

„Většina z nás nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Význam kopřivy jsem si uvědomila v době, když jsem procházela loukou plnou kopřiv a vzpomněla si na to, že lidé dříve zpracovávali pouze rostlinky dostupné kolem sebe. Naši předkové neměli možnost nakoupit vše, co je dnes k mání, takže i ta kopřiva měla dříve velký význam jak v léčitelství, tak v jídelníčku a v neposlední řadě také v zahradnictví. Bylo normální používat dostupné bylinky,“ popisuje prvotní impulz své sirupové výroby paní Hubálová.

Kopřivy mají nejen prokazatelně pozitivní účinky na naše zdraví, navíc jsou v podání sirupů paní Hubálové i nesmírně lahodné. Není tak divu, že se jejich výroba brzy dočkala u široké veřejnosti velmi pozitivních ohlasů

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení