Huralový sirup 0,5l
- objem: 500 ml
- příchuť: bobule černého bezu
- vyrobený ručně a s ❤ na Slovácku
- Hlavní účinek plodů bezu černého spočívá v tišení bolestí nervového původu
- Účinné látky pomáhají při zánětech nervů - např. trojklanného nervu, sedacího nervu (tzv. ischias), při výhřezu meziobratlové plotýnky páteře a také mírně snižují krevní tlak
- Nákupem navíc podpoříte lokálního malého výrobce
Složení: šťáva z huralu (bobule černého bezu - Sambucus nigra), vývar ze skořice, cukr, kyselina citrónová.
Minimální trvanlivost je 18 měsíců od data výroby za předpokladu dodržení skladovacích podmínek.
Kód | Kód: Z_MAK_16 |
---|---|
Jméno značky: | Makovičková Monika |
Kategorie: | Potraviny a nápoje z místních surovin |
Ovocné a bylinné sirupy, pečený čaj
Vnorovy
„Už ani nevím kde, jsem poprvé ochutnala domácí bezový sirup. Okamžitě jsem si tu chuť zamilovala a začala zkoušet, jak ho vyrobit sama doma. Pár let trvalo, než jsem svůj bezový sirup dovedla k dokonalosti, aby byl přesně podle mých představ. Následně jsem začala zkoušet i jiné bylinky a ovoce. Nejdříve jsem sirupy, stylově zabalené a nadepsané, dávala jako dárky svým přátelům. Sirupy se jim líbily a chutnaly, a tak mě napadlo, že bychom mohli z mých sirupů připravovat domácí limonády v pizzerii ve Vnorovech, kterou jsme s přítelem do nedávna provozovali. Po kladných odezvách jsme se rozhodli, že sirupy zkusíme nabídnout dál,“ přibližuje svou životní dráhu Monika Makovičková.
Postupem času svůj sortiment rozšířila ještě o pečené čaje a jahodový džem s vysokým ovocným podílem až 75 %. Své sirupy vyrábí z čerstvých bylinek, ovocné sirupy ze 100% ovocné šťávy, kterou míchám s bylinkami. Nepřidává žádná chemická barviva ani umělá sladidla. Největší odměnou za poctivou práci je pak to, když slyší, že lidem chutná.