Šalvějový sirup 500ml

Neohodnoceno
Novinka Tip
Šalvějový sirup 500ml
  • skvělý pomocník během chřipkového období a v době, kdy venku vládne chladné sychravé počasí
  • podporuje dýchací systém a pomáhá s trávením
  • ideální k přípravě teplých i studených nápojů
  • vyrobený ručně a s ❤ na Slovácku
  • nákupem podpoříte lokálního výrobce
  • objem 500 ml
  • ředí se v poměru 1:10
  • není vhodný pro děti do 12let
101 Kč
Skladem (5 ks)

Šalvějový sirup je skvělý pomocník během chřipkového období a v době, kdy venku vládne chladné sychravé počasí.

Vyroben je z oblíbené šalvěje lékařské, která podporuje dýchací systém a pomáhá s trávením.

Stačí jedna čajová lžička a vaše smysly se roztančí jako plamínek nad svíčkou.

Kód Kód: Z_HUB_09
Jméno značky: Hubálová Radmila
Kategorie: Potraviny a nápoje z místních surovin

Slovácký koláček, kopřivový sirup

Sušice

 

 „Svou pekárnu, nazvanou Slovácký koláček, jsem otevřela v roce 2008. Pečeme tady tradiční koláčky podle receptu Marie Čevelové z Babic. Jedná se o svatební koláčky, které neodmyslitelně patří ke každé svatbě v našem regionu, ale také k nejrůznějším oslavám a rautům,“ přibližuje svou životní náplň paní Hubálová.

Koláčky jsou jedinečné díky tradiční receptuře a postupům výroby ověřeným předchozími generacemi slováckých hospodyněk. Každý je vyroben ručně, základem je kvalitní mouka a další suroviny pocházející z regionu. Těsto na koláčky je převalované, tedy tvořené těstem máslovým a základním kynutým. Koláčky se pečou v peci a prochází důsledným kvalitativním výběrem. Koláčky z pekárny Radmily Hubálové získaly v minulosti řadu ocenění, za všechny vzpomeňme titul Perla Zlínska. V roce 2009 titul obdržel Tvarohový koláček, v roce 2011 Jablečňáček.

„Většina z nás nemá ke kopřivám příliš pozitivní vztah, ale všechno zlé je k něčemu dobré. Význam kopřivy jsem si uvědomila v době, když jsem procházela loukou plnou kopřiv a vzpomněla si na to, že lidé dříve zpracovávali pouze rostlinky dostupné kolem sebe. Naši předkové neměli možnost nakoupit vše, co je dnes k mání, takže i ta kopřiva měla dříve velký význam jak v léčitelství, tak v jídelníčku a v neposlední řadě také v zahradnictví. Bylo normální používat dostupné bylinky,“ popisuje prvotní impulz své sirupové výroby paní Hubálová.

Kopřivy mají nejen prokazatelně pozitivní účinky na naše zdraví, navíc jsou v podání sirupů paní Hubálové i nesmírně lahodné. Není tak divu, že se jejich výroba brzy dočkala u široké veřejnosti velmi pozitivních ohlasů