Bachurková Danuše

Perníčky

Šumice

„Perníčky se u nás pekly a voněly kam až sahají moje vzpomínky". Lásku k pečení jsem zdědila po své mamince, která mi předávala zkušenosti už od útlého dětství“, vzpomíná pekařka. V rodině se dědí dva recepty. Na čokoládové perníčky používá paní Bachurková recept ještě po své prababičce, který pochází z doby, kdy se tyto sladkosti pekly pro pány ze světlovského zámku, a který přecházel z generace na generaci. Také proto se jim v rodině říká „zámecké“. Na perníčky bez čokolády používá recept, podle kterého se u nich pekly odjakživa. Také yykrajovátka používá stará, z pozůstalosti po babičce nebo mamince. Nebrání se ale ani současné nabídce trhu, nebo dokonce navrhuje vlastní tvary. Základem dobrého perníku jsou podle ní suroviny, výhradně z kvalitních českých zdrojů. Kvalita surovin je na výsledném produktu – perníčku – vždy znát jak vizuálně, tak chuťově.

Žádné produkty značky Bachurková Danuše nebyly nalezeny...